måndag 28 april 2008

Nycoilat!

Hela helgen har jag varit på kurs i coiling och det var så himla kul. Bra lärare och härliga kurskamrater blev till en perfekt mix. Det är så kul att träffa likasinnade:) Här kommer ett par bilder på mina senaste coilade verk.
Grönt armband i äkta silver. Ska träffa kunden och lämna det till henne imorgon och jag hoppas att hon blir nöjd. Jag själv är otroligt nöjd och vill ha ett likadant själv!

De gröna pärlorna är kristallslipade glaspärlor och sen har jag använt 2, 3 och 4mm silverpärlor samt pärlhattar som dekoration. Låset är ett togglelås.


Den här ringen gjorde jag på kursen igår. Förarbetet var det som tog längst tid som vanligt. Att göra formen och få exakt rätt storlek så att den passar just mitt finger. Gillar den mycket även om sötvattenspärlorna kanske inte riktigt är i min färg.


Lördagens hänge är jag inte klar med så bild på det kommer senare.

onsdag 23 april 2008

Rosa smycken

Har en kund som älskar rosa och det här är det senaste i raden som jag har gjort till henne.

Tvåradigt armband på wire. Karbinlås och förlängningskedja. Svårt att få bra på bild då det inte vill stå upp på ett snyggt sätt. Olika rosa pärlor såsom glas, howlit, rosenkvarts, sötvatten och snäckskal. Lite tibetsilver blandade jag som vanligt in.
Pris: 200kr


Tvåradigt kort halsband på öglepinnar med karbinlås. Använde olika nyanser av rosa för att "liva upp" det lite samt att det går att använda till fler tillfällen så här. Har använt likadana pärlor som till armbandet, men här finns även vit opak, silverfolierade pärlor samt drizzlekuber.

Pris: 375kr

torsdag 17 april 2008

Coiling

Jag var ju på kurs med den fantastiska Susanna som lärde ut grunderna i Coiling. Det var så otroligt roligt, men ändå har det inte blivit så mycket coilande här hemma. Kanske för att det tar otroligt mycket tid och är ett riktigt pilljobb... Tråden som ni ser på bilderna viras runt, runt för hand och ja, det tar sin tid. Man kan använda antingen metalltråd eller silvertråd beroende på tycke och smak, och priset givetvis.

Bilderna ni ser här är mitt första coilade armband och jag använder det jätteofta. Det ligger verkligen fint på armen och har en lyxig känsla. I love!!!Nu har jag fått en beställning på ett sånt här armband fast med gröna pärlor. Jag har letat och letat efter de perfekta pärlorna och nu har jag hittat dem så jag sätter igång. Kunden vill ha det i äkta silver så nu blir jag prövad på riktigt. Ska bli himla kul att göra och jag kommer att uppdatera er om hur det går för mig.


Priser för coilade armband beror på material och storlek men ligger runt 600kr för metalltråd och 850kr för äkta silver. Det görs helt efter ditt handledsmått för perfekt passform.

tisdag 15 april 2008

Min favorit!

Min absoluta favorit just nu är detta armband i turkos Howlit. Denna underbara halvädelsten köpte jag på GeoArt och jag kan inte sluta titta på stenarna. Funderar som bäst på hur jag ska få in dem i ett halsband till mig själv.
Här är howliten länkad på öglepinnar och med ett slätt togglelås.Pris: 200kr

Nuggetsarmband

Jösses så många nuggetsarmband jag har gjort på sistone. Jag förstår verkligen att de är populära för de ligger så fint på armen och passar till allt. Här kan du se vilka färger du kan få dem i. Som vanligt så väljer du själv längden och om du vill ha toggle- eller karbinlås.

Glasnuggets i kristall på öglepinnar och med ett repformat togglelås. Absolut den färgen flest efterfrågar.
Här är det rosa nuggets som gäller. Trätt på öglepinnar och med ett repformat togglelås.Härliga bruna nuggets.

Honungsgula nuggets för dig som efterlyser lite mer färg.


Klassiskt med svarta nuggets. Här med karbinlås och förlängningskedja.

Pris: 200kr

Me like!

Jag bara måste visa vad som damp ner i min brevlåda häromdagen.

Underbart fina halvädelstenar, Jasper, som jag blev helt kär i. Har inte beställt ädelstenar förut, men Pilla ville ha ett halsband som påminner om blåmusslor, hav och karga klippor och de här stämmer ganska bra in på vad jag såg framför mig.

Har beställt dem från Smyckerian vilket också är en ny bekantskap för mig, men där kommer jag att hänga mycket. De har så fina stenar och äkta silverdetaljer till bra priser. Bilderna kommer från deras hemsida.

Röda smycken


Rött långt halsband med hexagoner, lampwork och olika glaspärlor. Tibetsilver i form av snurror och fjärilar. På öglepinnar och med ett karbinlås.

Pris: 375krArmband med röda hexagoner. På öglepinnar och med ett repfomrat togglelås.

Pris: 200kr

Blandade armband

För en månad sen hade jag bara haft ett fåtal beställningar på armaband och nu är det armband jag gör mest av allt. Himla roligt!Stora svarta glasbumlingar som är trädda på öglepinnar och med ett slätt togglelås.


Pris: 150krTvåradigt turkost armband på wire med karbinlås och förlängningskedja. Glas-, sötvattens- och snäckskalspärlor och lite mellandelar i tibetsilver. Lite svårt att fotografera för det ville inte "stå upp" som jag ville...


Pris: 200kr
Alla möjliga bruna pärlor som är länkade på öglepinnar. Med karbinlås och förlängingskedja.


Pris: 150kr

Nya halsband

Dessa tre halsband gjorde jag i mars 2008 och ingick i min första leverans till Plezuro.

Ett långt halsband på öglepinnar med olika affirmationsringar, love-dream-hope-believe, som jag tycker symboliserar mitt liv just nu. Ville ha ljusa och milda färger så det blev nuggets i kristall, turkosa pärlor, trasselbollar och några rosa droppar. Låset är med två öglor och min nya favorit.

Pris: 375kr


Långt svart halsband på öglepinnar och togglelås som vanligt. Olika sorters snäckskals- och glaspärlor i alla möjliga former och storlekar.


Pris: 375kr
Långt halsband på ringkedjor där jag har satt in lampworkpärlor i form av beiga mynt med glitterloopar. Låset är ett slätt togglelås.

Pris: 225kr

Bruna smycken

Nedanstående gjorde jag i mars 2008 på beställning från en kund.
Tvåradigt brunt armband med hjärtformat togglelås. Har använt mig av bruna glaspärlor i alla dess former och även sötvattens- och snäckskalspärlor. Jag själv är otroligt svag för de bruna smyckena då de glittrar så fint.

Pris: 200kr
Långt halsband på bruna öglepinnar som passar till armbandet. Även här finns ett hjärtformat togglelås och förutom pärlorna ovan så finns det också silverfolierade pärlor här.

Pris: 375kr

Snäckskalsarmband

Här kommer de snäckskalsarmband jag hittills har gjort. Dessa görs på beställning så att de ska passa din handled. Du kan få dem med togglelås eller karbinlås, valet är ditt.Gröna snäckskalsmynt med gulddrizzle. Länkat på öglepinnar och med ett slätt togglelås.Likadana mynt som ovan men här är det trätt på wire och med en metallpärla mellan varje mynt.
Cerisa snäckskalsnuggets med gulddrizzle. Länkat på öglepinnar och med ett repformat togglelås.

Korallfärgade snäckskalsnuggets. Länkat på öglepinnar och med ett snurrat togglelås.Gula snäckskalsmynt med gulddrizzle. Länkat på öglepinnar och med ett slätt togglelås. Går även att få på wire och med en metallpärla mellan varje mynt.

Gröna snäckskalsnuggets med en tunna i tibetsilver mellan varje nuggets. Trätt på wire och med ett repformat togglelås.


Pris: 150kr/styck

Barnhalsband

Givetvis ska en prinsessa ha ett rosa halsband och då jag har massvis med rosa pärlor så knåpade jag ihop två till Nyukou och Nomqhelo. 7åringens till vänster och 4 åringens till höger. För säkerhets skull så använde jag mest plast- och akrylpärlor till den lilla:)
Min 3-åriga brorsdotter blev helt frälst av ett av mina halsband och ville inte ta av sig det när jag var nere och hälsade på i höstas. Hon sa att hon ville ha ett likadant som faster Maria så självklart åkte jag hem och gjorde en kopia till henne. Så här blev resultatet som inte ser ut exakt som mitt, använde lite barnvänliga pärlor här också.Pris på förfrågan

Vitt långt halsband

Min bästsäljare bland halsbanden:) Har gjort 3st som alla var beställningar. Vita sötvatten-, snäckskal- och glaspärlor blandat med tibetsilver och vit opak. Länkat på öglepinnar och med ett togglelås. Långt som går att vira 2 varv. Tyvärr är bilden lite väl mörk för att göra det rättvisa...

Pris: 375kr

måndag 14 april 2008

Berlockhalsband


Detta blev min julklapp till mig själv:) På julafton vill jag alltid ha rött på mig och då tyckte jag att detta passade himla bra. Första berlocksmycket jag gjorde, helt på måfå, och jag älskar det. Här finns det bla glaspärlor, cloisonne, vit opak, drizzlekuber


Till nyår gjorde jag sen detta halsband för att passa till min klänning. Olika gröna silverfolierade pärlor blandat med snäckskal och facetterade droppar. Trädde öglepinnar på en länk och så blev det så här.
Pris: 275kr

Bruna halsband på wire

Två bruna långa halsband på wire och med togglelås. Längd ca 100cm så det går att ha det som långt eller vira två varv.Har använt mig av alla mina bruna favoritpärlor. Här finns bla olika typer av snäckskals-, silverfolierade, glas- och sötvattenspärlor.Härlig lyster och de skimrar i guld.

Pris: 375kr

Svarta halsband på wire


Svarta kuber, glaspärlor och snäcksklasnuggets blandat med sötvattenspärlor och mellandelar i tibetsilver. Togglelås med hjärta. 120cm långt så det går att ha både som långt samt vira två varv.
Ungefär som ovan. Svarta glaspärlor blandat med tibetsilver, sötvatten, snäckskal och kristallslipade bicone. Här gjorde jag en ögla som man kan trä igenom låset för att variera längden. Längd 80cm.
Det här fick min svägerska i julklapp. Ett långt knythalsband i massvis med olika svarta pärlor och så lite silver och glas förstås.Halsbanden kostar 375kr/styck

Knythalsband


Detta gjorde jag med inspiration av min vän Annika som älskar turkost. Rocailler, olika vita sötvattenspärlor, nuggets i silveroch kristallslipade bicones. 125cm långt.
Ett av de första jag gjorde och jag älskar färgerna. Fick inte fram det på bilden, men de olika bruna färgerna glittar rejält och det blir lite guldkänsla. I like! Rocailler varvat med nuggets, sötvattenspärlor samt olika sorters bruna och genomskinliga glaspärlor. 115cm långt.

Pris: 175kr

Rosa sötvattensdröm


Det allra första halsbandet jag gjorde!

Ett långt knythalsband med olika rosa- och vita sötvattenspärlor med cerisa snäckskalspärlor som avslut.

Finns nu hos en dam i Gambia och jag har stor separationsångest så under våren kommer jag att göra ett nytt till mig själv.


Pris: 250kr