måndag 27 oktober 2008

Silverhjärtan

Okej det är bara att erkänna, jag är helt såld på hjärtan. Har olika typer av hjärtan överallt här hemma och när jag inte vet vad jag ska skapa så blir det hjärtan.

Dock så är jag inget fan av perfekta hjärtan. Jag vill att det ska synas att de är gjorda för hand och inte är någon massproduktion där allt ser likadant ut. Så mina hjärtan varierar i både form och storlek. Alla är i finsilver 999. De är också gjorda med mycket kärlek.Ett hjärta på 2,5cm med ett minihjärta ovanpå. Hjärtat är oxiderat och efteråt har jag slipat det lilla hjärtat så att det är i silverfärg och det stora går i bronsfärg. Det stora hjärtat har även fått lite struktur. Går att få både oxiderat och i "vanlig" silverfärg.

Ett helt slätt hjärta, 3cm, och ett med KÄRLEK på, 2cm. Går att få med valfritt ord, skrivet antingen på längden eller höjden.
Ett litet experiment. Jag ville oxidera dem, men inte så att de blev svarta. Jag tog upp dem i precis rätt tid och resultatet blev två hjärtan med lite metallic yta. Det ena går i vinrött/lila och det andra i blågrönt. Helt olika trots att jag la i och tog up dem samtidigt. De glittrar lite extra då jag har putsat upp silvret som jag strött ovanpå.
Pris: från 150kr beroende på storlek och text.

Silverkrona


En prinsesskrona till min fina prinsessa så klart:)

Går även att få med prinskrona istället. Utformningen kan variera då jag gör kronorna på fri hand. Längd ca 1,5cm och höjden runt 2cm.


Pris: 175kr inkl valfritt namn på max 8 bokstäver.

Silverhänge


Ett stilrent, lite grövre hänge som är tänkt till en kille. Längden är 2,2cm och ytan är lite "filad" för att få ett mer levande intryck.

Just detta smycke är inte till salu.

Silverlöv

Dessa hängen i form av löv är gjorda i silverpasta och pastan penslar man på helt vanlig blad. Dessa är från en Peperonica. Båda är i finsilver 999.
Riktigt stort löv som är över 4cm långt. Bilden till vänster är tänkt att vara framsidan, men baksidan är lika fin så man kan ju göra som man själv vill.Ett lite mindre löv, 2,5cm långt. Har oxiderat detta, därav den lite mer bronsaktiga färgen.Pris: På förfrågan

fredag 24 oktober 2008

Kursdags

I dagarna tre kommer jag nu att vara på kurs. Ska lära mig så mycket jag kan om att skapa smycken i silverlera. Resultatet visar jag upp här på måndag:)


Trevlig helg!!

onsdag 22 oktober 2008

Vitt halsband

Ett kort 2-radigt halsband som är gjort för att passa armbandet nedan. Alla 2-radiga armband går att få som halsband i samma färg.


Glaspärlor i alla möjliga former och storlekar dominerar. Har också använt mig av bergkrisaller, sötvatten- och snäckskalspärlor och lite tibetsilver för att bryta av det vita.

Pris: 375kr
Så här ser armbandet ut. Som ni ser på ljuset så är bilderna tagna vid två helt olika tillfällen...


Pris: 200kr

onsdag 15 oktober 2008

Rosa-rött

Först när jag fick förfrågan på ett rosa och rött halsband så var jag lite osäker på hur jag skulle göra det så att färgerna passade ihop. Krävde en hel del tankeverksamhet innan jag hittade pärlorna jag var nöjd med. När sen halsbandet var klart så förstod jag inte vad jag var osäker på, det blev ju jättebra!!! Så den myten kan jag radera nu, rött och rosa passar jättebra ihop!Jag har nästan bara använt mig av glaspärlor som facetterade, bumlingar, hexagoner,runda och bicone för att nämna några. Sen har jag mixat det med snäckskalspärlor och bumlingar av bergskristall. Hänge i form av en blomma i metall.


Pris: 450kr

tisdag 14 oktober 2008

Berlockhalsband

Mmm, så nöjd jag är med detta halsbandet. Ligger perfekt runt halsen och sötvattenspärlorna hänger så fint! Önskar att jag kunde göra bilden lite mer levande:)


Kort halsband, 45cm, på kedja med två olika storlekar på ringarna. Som berlocker är det stora sötvattenspärlor, här i dimrosa. Finns även i vitt, peacock och ljusrosa.Pris: 350kr

onsdag 8 oktober 2008

Mer silver


Glittrigt långt halsband i silverfärger. Har använt massvis av olika pärlor blanda annat glas, drizzlekuber, trasselsnurror, stenpärlor, sötvatten och swarovskikristaller. I hänget finns även en stor rund snäckskalspärla i mosaik. Längd 85cm.

Pris: 350kr

Klicka på bilden för att se den i större format.

tisdag 7 oktober 2008

Till en prinsessa!

När min guddotter fyllde 8 år så fick hon dessa smycken som var väldigt uppskattade.Hon älskar blått så det var givet att göra ett blått set till henne. Kort halsband med olika sorters glaspärlor och med en berlock där det står Princess.


Armband som tillhör halsbandet här ovan.

Pris: 200kr för halsbandet och 100kr för armbandet


En prinsessa behöver ju också något rosa och då passar detta halsbandet perfekt. Ett långt med glas-, sötvatten-, cloisonnépärlor och swarovskikristaller. Dessutom har jag återanvänt en del pärlor från ett gammalt halsband från hennes mormor. Kul att föra pärlorna vidare i generationerna.


Pris: 300kr för ett liknande, men då utan släktpärlorna.

lördag 4 oktober 2008

Brungrönt halsband

Fick beställnig på ett brunt halsband med lite grönt i och det resulterade i detta smycke.

Det är som sagt mestadels bruna pärlor i glas, snäckskal, sötvatten, silverfolie och cloisonné och sedan har jag blandat in några gröna glas- och cloisonnépärlor. Låset är ett "chanellås" och längden är ca 75cm.

Passar jättebra tillsammans med de gröna örhängena nedan.

Pris: 450kr

Fler örhängen

Oj, nu producerar jag örhängen på löpande band. Har säkert 15 par som ligger på köksbordet och väntar på att bli klara. Ska bara komma på ett bra sätt att fota dem också...


Gröna stora glaspärlor med pärlkåpor och på örkrokar i Sterling silver.
Klasar av rosa sötvatten- och glaspärlor. Örkrokar i Sterling silver.
Pris: 175kr

torsdag 2 oktober 2008

Örhängen

Kom på att detta blir de första örhängena jag visar upp här!! Extra roligt är att det är de underbara Tenshapärlorna som står för premiären.


Ovala pärlor, 16*12mm, med ros på örkrok i silver. Passar himla bra till detta halsband och det är just de smyckena jag har på mig idag!


Pris: 175kr

Glas på kedja

Min favoritkedja har använts flitigt på sistone. Här är ett av de senaste halsbanden.
Mellan ringarna har jag satt in maffiga facetterade glaspärlor i en aprikosrosa färg.Låset är ett slätt togglelås och längden är 45cm, men det går att få det som ett långt halsband också.Pris: 300kr SLUTSÅLD!